Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за ремонт или продажба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mollovmd Покажи съобщение
    Попринцип пътувах с група всеки ден от Благоевград до София и обратно, за седмица 220км извънградско и отделно в града 40-50км. Дотогава положението си беше търпимо, но драмата дойде от това, че аз имах един Фиат Идеа 1.9 mJTD 2004г., който замина в бартер за тази Алфа с додаване 2600лв. Още при покупката, човекът ме заряза в Пазарджик в КАТ, като колата ми запали на третото въртене с триста зора, оказа се, че не се и заключва колата дори, със счупен ключ в ключалката и неработещо централно за шофьорската, което на място в автокъщата не пролича, защото се заблудих, че си е отворена. Целият ден там я гледах с неспокойство дали някой няма да си влезе свободно в нея Още с тръгването от КАТ, колата стържеше отдолу от кората, защото беше легнала на пътя и скъсана през средата, за което ми взеха 20лв.в някакъв сервиз в Пазарджик да забият 5 болта с извинението, че тази Алфа била на цената на обслужване на Майбах. Стигнах до Благоевград с транзитките от КАТ и директно я оставих 1 седмица на един галфон да оправи заключването, като всеки път като звъннеше и измисляше нов проблем, та накрая си я взех на -230лв.за две машинки на вратите, че уж и друга била развалена, една машинка на прозорец и две батерийки. Същият ден отидох да я регистрирам, при което я оставих за смяна на масло и филтри(220лв.), смених си логата отпред и отзад за 20лв, че бяха заминали от слънцето в Италия и съм направил има-няма 10км в града, при което точно на минута от сервиза бях спрял на един паркинг и колата дрънкаше, сякаш всеки момент ще се разпадне нещо в нея. Върнах се при тези и чух хиляда мнения как имало добавка в маслото и моторът чука. В крайна сметка я оставих да гледат, при което смениха ремъци и ролки, шайба на алтернатор и приключих на 560лв.След седмица пак се развали машинката, дето онзи я беше правил и наново я правиха за 50лв.на друго място. След месец сменявах термостат за 140лв., купувах зимни гуми 215/60/16 на 500лв. и има-няма още средата на септември ги смених, защото всичко, що беше по асфалта, аз го закачах, а на легнал полицай намалях до 1-ва предавка. След това сменявах горни носачи и с отстъпките възлязох на 400лв., че мисля, че и кормилни накрайници сменяваха. Лепих и фар за 20лв., че единият се люшкаше и не виждах нищо вечер, не правеха никакъв лъч, 30лв.кора лепене, която впоследствие просто я махнах, 20лв.удар от камъче в стъклото. Всичко тръгна обаче в момента, в който се наложи януари да я карам всеки ден до София и обратно. Оттогава отвори всичките тези ями и то едновременно. Маслото в този участък още веднъж го сменях за 200лв. Взех я на 231 000км, сега е на 252 000 от юли началото. В тези сметки все пак да имаме предвид, че си има граждански, данъци и разход за гориво.

Aми да, взел си си типичен екземпляр от моргата.
    Няма да се плашиш, в началото е така. Ще се троши, ще се троши, накрая ще подмениш всичко и няма да има кво да се троши.

В първите месеци като взех моята и аз правих - съединител, горна помпа, лагер помпа, хидравличен маркуч.
    Горни, долни носачи, тампони на стаб щанга, биалетки.
    Ламбда сонда, чистене на дебитомер, свещи.
    Настройка и обслужване на газовата.
    Емблеми и машинка на стъкло (вратата беше сменяна и беше сложена такава без ел.стъкло.
    Говорители, плеър.

Е, поне си я взех от човек и получих 8 хубави гуми, сменени ремъци и вариатор, аларма, ксенон, туба масло, гражданска, данък, спойлер, прагове, ремап, генерация и т.н...

Не съм смятал колко ми е излязла точно, но не е нещо стряскащо, щото на дъртите коли частите са малко по-евтини, имам и отстъпки, а труда е от мене и така...
    От тогава досега 3 години само карам и нищо не се обажда. В последната година по 600-800км на седмица.
    Last edited by dhtj; d.m.y г., 12:26.
    156 2.0TS

Comment

Абе хора, вие като купувате не гледате ли какво вземате? После марката била чуплива.. Извинявай, ама по това, което си описал като проблеми в съзнанието ми веднага излиза пълен кошник. Надявам се да не съм прав и да си решиш проблемите в най-скоро време
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

След изчетеното до момента, мога да кажа, че не виждам нещо бог знае колко изненадващо да се е случило с тази кола. Дали е на реални км или не...явно не се знае, но със сигурност не е била в състояние "качваш се караш", което е нормално за джамбазите.
        При покупка на автомобил ( дали Алфа или друг) трябва задължително човек да си предвиди първоначални разходи, които да бъдат on top на средствата за покупка - смяна масла, филтри, накладки, дискове, ремъци, ролки, гуми ( всичко това е стандартно първоначално обслужване, независимо дали ще вземеш VW, BMW, Alfa или Дачия втора ръка). Проблема с машинките си го има, той е ясен и не е скъп като ремонт.

Относно гумите - има доста изписано във форума, като общото мнение е, че с оригиналните 16-ки, колата е доста ниска. Оптимален вариант е 17-ки.
        Отиваме на окачването - да, според мен има проблем при смяна на оригиналното окачване, но с нашите пътища е нормално да се създават подобни проблеми.
        Та, мога да кажа, че дори си спестил някои първоначални разходи - премахване на вихрови клапи ( има доста изписано), премахване на ДПФ ( или почистване), смяна масло+казанче хидравлика, смяна масло скорости, смяна антифриз.
        Last edited by sasho_n2; d.m.y г., 13:45.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

При почти всяка кола идва момента в който всичко почва да се чупи, ти си взел кола в точно този момент. За жалост лоша бройка, случил си както и на лоши майстори, съответно неприятен резултат.
          Много необичайни проблеми, както и на малко хора им се случва да трябват да правят цялото окачване за 20хил.км, аз съм споделял че съм предубеден към автокъщите, това е от причините, позакърпените коли, които си показват рогата почти веднага след покупката.
          Ex ALFA 156 1.8TS
          Now ALFA 159 1.9JTDm
          "How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.

Comment

Според мен и калпавите майстори имат водеща роля в този филм. На колегата бих му препоръчал колата да си я прави в София в някой от форумните сервизи, за да си спести много нерви, харчове и главоболия. Ще му обяснят и каквото трябва да знае, а не само да плюят, понеже са свикнали да правят само Пасатори и Голфове.
            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

В интерес на истината, това, както на мнозина от вас, си ми е колата мечта и въпреки всичко, дори и да я бях продал, щях да я гледам всеки Божи ден, когато мине покрай мен и ще съжалявам - факт ! Манията ми по марката е още от дете, тъй като имаме гаражна Алфа Ромео Жулиета 1983г. с 2.0 бензин. Това са проблеми на всяка кола в тези години, просто гадното е, че се струпа накуп в последните месеци и просто ми дойде в повече. Взех я такава, защото със старото Фиатче Идеа, чийто съединител беше започнал да пее като птиченце, проблемна дюза и доста детайли за боя нямаше как да намеря много хора, които да се съгласят да направят бартер, камо ли да намеря и този екземпляр, който търсих. Лошото е, че я взех от Пазарджик, а беше дупнишка история - намазана, накипрена и на пръв поглед всичко чудесно. Пък и каквото и да си говорим, когато се качиш от такъв Фиат на това просто изпадаш в транс и решенията се взимат лесно, без много мислене, и с много емоция.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm 150HP 2007 - Il treno veloce.

Comment

В интерес на истината, това, както на мнозина от вас, си ми е колата мечта и въпреки всичко, дори и да я бях продал, щях да я гледам всеки Божи ден, когато мине покрай мен и ще съжалявам - факт ! Манията ми по марката е още от дете, тъй като имаме гаражна Алфа Ромео Жулиета 1983г. с 2.0 бензин. Това са проблеми на всяка кола в тези години, просто гадното е, че се струпа накуп в последните месеци и просто ми дойде в повече. Взех я такава, защото със старото Фиатче Идеа, чийто съединител беше започнал да пее като птиченце, проблемна дюза и доста детайли за боя нямаше как да намеря много хора, които да се съгласят да направят бартер, камо ли да намеря и този екземпляр, който търсих. Лошото е, че я взех от Пазарджик, а беше дупнишка история - намазана, накипрена и на пръв поглед всичко чудесно. Пък и каквото и да си говорим, когато се качиш от такъв Фиат на това просто изпадаш в транс и решенията се взимат лесно, без много мислене, и с много емоция.
                Не е лошо да пуснеш инфо за автокъщата или кой е Пазарджишкия бек,който те е нахендрил...може пък и ти да си го преебал(като прочетох за Фиата),при бартер винаги единия го отнася <дълбоко>.
                Много отдавна си казах,че кола само от човек ще вземам и задължително да не е от най-евтините,защото после ем сърби ,ем боли.
                Не изпадай повече в трансове,оправи си дюзата,съединителя или маховика беше,че не ми се връща в началото....едно по едно и така. Все пак повечето пари накуп си ги дал за гуми...всичко останало е неизбежно-масла,гражданска,данък,окачване и т.н.
                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Citycars2000 е акаунтът в Mobile.bg, по пътя за Пловдив се пада, на излизане от града. Не знам дали съм го прецакал, но тъй като правихме пълномощно, за да я продаде, той след 4 дни я продаде моята и ми прати документи да си я отчисля. Знам ли колко съм го прецакал, защото каза, че не му пукало в какво състояние е двигателят, важното било да изглежда добре отвън колата

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                    Ще се троши, ще се троши, накрая ще подмениш всичко и няма да има кво да се троши.
                    Няма такъв случай Една кола кара ли се редовно, винаги ще си иска поддръжка.
                    Има и такива, дето стоят и се карат веднъж два-пъти седмично и пак се чупят.
                    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                      Няма такъв случай Една кола кара ли се редовно, винаги ще си иска поддръжка.
                      E, че иска поддръжка, иска, но неща като дебитомери, термостати, ламбда сонди, съединители, датчици на КВ и т.н. имат живот от 150+ хил км (ако са оригинални) и веднъж като ги смениш няма да ти се налага повече. Това имах предвид.
                      156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                        Да. Има и такива, които се карат години наред и не се чупят.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Е как няма да се чупят...последната мода е да си заваряват двумасовите маховици
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Mollov - трябва да черпиш. Има хора извадили много по лош късмет. Аз съм дал към 10к за 10-15к км за 2 години
                            ALFA 156 1.9JTD '98
                            ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Хора,
                              Пиша, за да Ви информирам за стечение на обстоятелствата след месеци битка по сервизите - оказа се, че колата или в БГ, или в Италия още, е пипана от много добри майстори, та е нямала никаква компресия на втори цилиндър, буталото там е с 4мм по-късо, а главата е пукната. Сега издирвам втора употреба глава, а наскоро сменявах и демпферен маховик, защото не искаха да й мерят компресия, че заради маховика моторът получавал вибрации. Знаете ли къде мога да намеря на прилична цена и дали може от друг модел да съвпадне, тъй като 1.9 JTDm 150 се слага и в други марки все пак.

Comment

Хора,
                                Пиша, за да Ви информирам за стечение на обстоятелствата след месеци битка по сервизите - оказа се, че колата или в БГ, или в Италия още, е пипана от много добри майстори, та е нямала никаква компресия на втори цилиндър, буталото там е с 4мм по-късо, а главата е пукната. Сега издирвам втора употреба глава, а наскоро сменявах и демпферен маховик, защото не искаха да й мерят компресия, че заради маховика моторът получавал вибрации. Знаете ли къде мога да намеря на прилична цена и дали може от друг модел да съвпадне, тъй като 1.9 JTDm 150 се слага и в други марки все пак.
                                Здравей колега! Виж колегата Scrapera дали не може да помогне http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F7%E0%F1%F2%E8
                                Иначе и по моргите и в OLX вече има доста коли на части. Но си намери и сигурен сервиз, някой от форумните, хора които са изградили доверие, че ми се къса сърцето като чета през какво си минал. А точно в Пазарджик има много точен човек който само с Алфи се занимава, можеше да му я закараш да я погледне преди да се хвърлиш в това приключение. Вярно, че темата за съвети при покупка я направихме на парцали, но пак е добре да се чете и да се пита. Успех и дано скоро си стегнеш колата и да и се радваш пълноценно!
                                Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

Working...
                                X